domenica 8 settembre 2013

Poslovni italijanski- Italiano commerciale

Poštovani čitaoci, kao što sam obećala, krenuću sa predstavljanjem kurseva koje sam pripremila za novu školsku godinu. Poslovni italijanski je, slobodno mogu reći, plod mog iskustva u nastavi, rada u italijanskom privrednom društvu i prevodilačkog rada. Sledi kratko predstavljanje. Mogućnost grupne i individualne nastave. Program je pravljen za grupnu nastavu, ali uvek može biti prilagođen individualnim potrebama pojedinaca.


POSLOVNI ITALIJANSKI: Potrebe za učenjem italijanskog u profesionalnoj sferi su sve veće. Prisustvo velikih italijanskih kompanija kod nas (banke, automobilska i tekstilna industrija, građevinske, arhitektonske, projektantske i dizajnerske firme), mogućnost studiranja i stručnog usavršavanja u Italiji na brojnim državnim i privatnim Univerzitetima, ali i mogućnost zaposlenja u Italiji- u tom slučaju, osim znanja iz stručnih oblasti, neophodno je i besprekorno znanje italijanskog jezika, engleskog a sve češće i nekog od južnoslovneskih jezika, zbog širenja tržišta i na naše prostore.

Poslovni italijanski, zavisno od nivoa, obuhvata sledeće oblasti:

- Italijanski u ekonomiji- Osnivanje preduzeća
- Pravni italijanski- upoznavanje sa zakonodavstvom u Italiji
- Tehnička terminologija
- Organizacija rada u kompanijama
- Upravljanje ljudskim resursima
- Primena italijanskog jezika u marketingu i reklamama
- Knjigovodrstvo, računovodstvo, poreski sistem
- Kultura poslovanja, predstavljanje preduzeća na sajmovima, organizacija poslovnih sastanaka, konferencija, prezentacija.

Na kraju svakog od ponuđenih nivoa, polaznici umesto završnog ispita dobijaju temu za praktični projekat, u vidu prezentacije, iz oblasti obuhvaćenih nastavnim planom.
Polaznici ponuđene tečajeve mogu pohađati uz opšte tečajeve, ili ako poseduju predznanje za određene nivoe i samostalno jednom ili dva puta nedeljno.

Naziv kursa i nivo
Opis
Fond časova
Tranjanje
ITALIANO COMMERCIALE B1
24 didaktičke jedinice, osnovni nivo poslovne komunikacije koji omogućava uspešan nastup na razgovoru za posao na italijanskom, pisanje Curriculum Vitae, telefonska komunikacija i poslovna korispondencija, priprema za ispit Plida Commerciale B i CIC Intermedio (B1)
48
Redovni: 1x90 minuta nedeljno- 6 meseca
Poluintenzivni: 2x90 minuta nedeljno: 3 meseca

ITALIANO COMMERCIALE B2-C1
32 didaktičke jedinice, napredna komunikacija na italijanskom, pravna, ekonomska i birokratska terminologija, marketing, upravljanje ljudskim resursima. Pripreme za ispite: Plida Commerciale C i CIC Avanzato C1
64
Redovni: 1x90 minuta nedeljno- 2 semestra (2x4 meseca)
Poluintenzivni: 2x90 minuta nedeljno: 1 semestar (4 meseca)
 














Nessun commento:

Posta un commento